US-GB

ENG/US

ENG/US

Deutsche Flagge

DE/DEU

DE/DEU

Espanol

ES

ES

Casa Peguche

Activiteiten

Stranden

Wie aan Spanje denkt, denkt op de eerste plaatst natuurlijk aan zon, zee en strand. De Costa Blanca voldoet volkomen aan dit plaatje en dat bijna het hele jaar door. Niet voor niets verblijven vele Europese pensionados hier in de wintermaanden, dit door het aangename klimaat en de gezonde lucht. Omdat veel mensen op leeftijd dit gebied in de wintermaanden bezoeken is op nagenoeg alle plekken rekening gehouden met mensen met beperkte mobiliteit waaronder ook rolstoelgebruikers. De meeste stranden in de buurt zijn dan ook toegankelijk voor rolstoelers, er zijn speciale invalide parkeerplaatsen dicht bij het strand, de stranden zijn voor rolstoelers toegankelijk via houten paden en bijna ieder strand heeft een strandrolstoel die gratis te gebruiken is. Daarbij komt dat men altijd heel behulpzaam is indien zich toch een obstakel voordoet.

Aan te raden stranden voor rolstoelers:

  • Cala Moraig (Cumbre del Sol): Strand onderaan hoge kliffen waardoor het een ruig uiterlijk heeft, invalide parkeerplaatsen en strandrolstoel aanwezig. Eigen strandtent, niet te massaal, lekker intiem.
  • Platja de l’Arenal (Javea): Groot zandstrand met brede boulevard en gezellige eettentjes die allemaal toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. ’s Avonds heerlijk slenteren over de boulevard.
  • El Portet (Moraira): Klein intiem strand met verhard wandelpad met bankjes.
  • Cala Advocat (Benissa):. Klein intiem strandje op de weg van Moraira richting Calpe dat je even moet weten te vinden. Heeft een parkeerplaats met daaraan vast een kleine pier waar je met een rolstoel zo op kan rijden.
Nederlands: Rolstoeltoegankelijke stranden aan de Costa Blanca

Informatiebord over het strand cala_advocat

Plaatsen

De Costa Blanca wordt vaak geassocieerd met het moderne en massale van Benidorm, mede door de hieraan gewijde TV serie. Toch huisvest de Costa Blanca ook vele plaatsjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

  • Benitachell: Het hart van dit dorp huisvest een kerk die het bezoeken zeker waard is. Daarnaast vele nauwe straatjes die het authentieke Spanje karakteriseren.
  • Moraira: Van oudsher een vissersplaats dat zijn authenticiteit behouden heeft. Geen hoogbouw hier maar wel gezellige winkelstraatjes, terrasjes en een weekmarkt op vrijdag.
  • Javea: Heeft een nieuw gedeelte dat vrij massaal is maar de oude stad is nog authentiek en ligt een beetje verscholen van de massa. Lekker slenteren door oude straatjes.
  • Benissa: Ligt meer landinwaarts. Weg van de drukte aan zee ligt de schilderachtige oude stad tussen wijngaarden en boomgaarden met amandel- en olijfbomen.
  • Guadalest: Bekend om zijn ‘El Castell de Guadalest’ en zijn stuwmeer. Ideale bestemming voor een dagje binnenland.
  • Valencia: Is de twee na grootste stad van Spanje en huisvest vele historische maar ook vele moderne gebouwen. De stad werd in het jaar 138 v.Chr. door de Romeinen gesticht en geldt als de geboorte plaats van de paella, een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. De stad wordt ook wel de sinaasappelstad genoemd, als je naar Valencia toe rijdt snap je wel waarom.

Voor meer activiteiten in de regio:

Zwembad

Natuurlijk heeft Casa Peguche een eigen privé zwembad maar twee straatjes achter Casa Peguche ligt een groot publiekelijk zwembad dat ook toegankelijk is voor de huurders van Casa Peguche. Dit zwembad, dat ook goed toegankelijk is voor rolstoelers, heeft een eigen snacktentje en is een echte ontmoetingsplaats voor de jeugd in de buurt. Het zwembad is lopend bereikbaar dus kinderen kunnen hier zelfstandig naar toe. Ook diverse speelatributen zijn aanwezig waaronder een jeu de boule baan.

Zwembad op de video is het publiekelijk zwembad achter Casa Peguche

Paardrijden

paardrijden

Cumbre del Sol heeft een eigen manege, Hípica Cañada del Sol. Vanuit hier kunnen ritten te paard worden gemaakt in het naastgelegen natuurgebied La Granadella. Ook kan je hier paardrijles krijgen, het heeft diverse buitenbakken en een eigen restaurant waar een eenvoudige maaltijd kan worden genuttigd. In het hoogseizoen is er iedere vrijdagavond een Flamencoshow.

paardrijden

Wandelen in La Granadella

La Granadella is het natuurgebied tussen Cumbre del Sol en Javea en leent zich uitstekend voor mooie wandelingen door de natuur. Vanaf de manege gaat er een prachtige wandeling door het gebied via Castel naar Playa de la Granadella. Het is een stevige wandeling maar de vergezichten die je te zien krijgt zijn adembenemend.

Wegbewijzering

Het Smokkelaarspad

Van Cala del Moraig naar Calla de Llebeig loopt langs de hoge kliffen het aloude smokkelaarspad. Tijdens deze avontuurlijke wandelroute wordt je beloond met vele vergezichten over de Middellandse Zee. De grotten die je onderweg tegenkomt en die werden gebruikt door smokkelaars om hun smokkelwaar te verbergen, voeren je mee in een spannend avontuur uit vervlogen tijden. De wandeling voert vervolgens door frisgroene pijnboombossen van Calla de Llebeig naar El Portet. Met de zon op je hoofd en een beetje fantasie waan je je zo in de jungle.

Het Smokkelaarspad

Video:

De la Cala Moraig a la Cala Llebeig
Wandeling langs de kust: Cumbre del Sol - Moraira

Fietsen

Naast wandelen kan je in La Granadella ook prima mountainbiken. Er loopt een gemarkeerde trail van Cumbre del Sol naar Javea en van daaruit zijn er weer andere trails te volgen. Uiteindelijk kan je een ronde van 32,82 kilometer maken met 490 hoogte meters.

Cumbre del Sol en haar omgeving lenen zich uitstekend voor wielrennen. Niet voor niets komt la Vuelta a España bijna ieder jaar door deze streek. De top van La Cumbre, Puig de la Llorenço, is voor menig wielrenner een echte kuitenbijter.

racefietsen in La Granadella

Hier vindt u verschillende routes

Tennis \ Padel

In Cumbre del Sol (vlak achter Casa Peguche) liggen verschillende tennisbanen die gehuurd kunnen worden. Je kan hier tennis en padel spelen, dat laatste is een Spaanse variant op tennis en zit een beetje tussen tennis en squash in.

Tennisen in La Granadella

Padel is in Spanje zeer populair, op voetbal na is het de populairste sport en dus inmiddels ook populairder dan tennis en het meer relaxte golf. Padel is een soort combinatie van tennis en squash. Er wordt gespeeld met kleine dikke rackets. Het spel kan net als tennis in enkel- of dubbelspel worden gespeeld. Maar het veld is kleiner, de puntentelling eenvoudiger, er bestaat geen uit en de service is onderhands. Net als bij tennis is er midden in het veld een net. Dit net is bij Padel gespannen over de hele breedte van het speelveld en het is 88 centimeter hoog. Het speelveld is rondom helemaal afgesloten door 3 meter hoge wanden, meestal zijn deze transparant. Kenners zeggen dat Padel toegankelijker is voor het grote publiek dan tennis. Reden is dat er minder techniek voor nodig is.

Video:

Wat is padel?

Golfen

In een straal van 30 km zijn zes golfbanen te vinden:

Plattegrond met golf locaties